Rob de Vries

“Wie droomde er vroeger niet van rijden in een grote bus of piloot worden?”

Rob de Vries is sinds 2002 captain op een Boeing 737-200 en daarnaast Senior Trainingsmanager en Standards Instructor. “Tijdens de Corona uitbraak kwam mijn functie als captain onder druk te staan, omdat veel vliegtuigen aan de grond moesten blijven. De trainingen die ik normaal geef, werden op dat moment helemaal geschrapt.” Aldus Rob. 

“Begin 2020 hoorde ik al van het concept van Pro-Driver; een mogelijkheid om mijn bus rijbewijs te halen en op ZZP-basis aan de slag te gaan als buschauffeur.” 

Een baan met veel verantwoordelijkheid

Rob heeft als piloot ruim 16.000 vlieguren gemaakt, toch realiseerde hij zich tijdens de rij-test bij Pro-Driver dat je als buschauffeur een nog grotere verantwoordelijkheid hebt voor je passagiers. “In een vliegtuig kunnen we nog terugvallen op de automatische piloot, maar in de bus ben je als chauffeur verantwoordelijk voor het welzijn van je passagiers. Jij kunt ervoor zorgen dat de passagiers zich op hun gemak voelen, door je rijgedrag aan te passen aan elke situatie.” 

“Inmiddels gebruik ik de kennis en ervaring die ik heb opgedaan in mijn opleiding tot buschauffeur in de trainingen die ik geef als piloot.” Aldus Rob. 

Op dit moment combineert Rob zijn baan als piloot en trainer, met die van buschauffeur. “Als piloot heb ik een 6 weken rooster en ben ik daarna 3 weken vrij. In die 3 weken rijd ik nu graag op de bus en breid ik ook daarin mijn ervaring uit.” 

“En zeg nou eerlijk, wie droomde er vroeger niet van piloot worden of rijden op zo’n grote bus?”« Vorige | Terug | Volgende »